Delta 0, Carles Fonts, abans de comparèixer al Parlament.
Els familiars de les víctimes del foc d'Horta recorren contra l'exculpació de Delta 0. (Foto: ACN)
Horta de Sant Joan

Les famílies de les víctimes del foc d'Horta presenten un recurs contra l'exculpació de Delta 0

L'acusació particular en el cas de l'incendi d'Horta de Sant Joan ha presentat un recurs contra la resolució exculpatòria de l'anomenat Delta 0 de la mort dels cinc bombers durant el foc. L'Audiència de Tarragona va decretar el dia 15 l'arxiu de la causa contra Carles Font, conegut com a Delta 0, el cap de guàrdia dels Bombers en l'incendi del juliol del 2009.

RedaccióActualitzat
L'acusació particular, exercida pels familiars de les víctimes a l'incendi d'Horta de Sant Joan, ha presentat un recurs de cassació davant la Sala Segona del Tribunal Suprem contra la resolució en què s'exculpa l'anomenat Delta 0 de la mort dels cinc bombers durant el foc. L'Audiència de Tarragona va ordenar el 15 de març passat arxivar la causa contra Carles Font, conegut com a Delta 0, el cap de guàrdia dels Bombers en l'incendi d'Horta de Sant Joan de fa gairebé quatre anys.

La resolució de l'Audiència de Tarragona estableix que no es pot recórrer aquesta decisió, però l'acusació particular ha optat per presentar un recurs de cassació davant el Suprem perquè entén que en tota la instrucció de la jutge de Gandesa va quedar acreditat que Delta 0 no estava localitzable i no va respondre a les trucades de les seves unitats operatives, inclosa la unitat GRAF de Lleida, a la qual pertanyien els bombers morts. Segons l'acusació, Delta 0 hauria de ser sotmès a un judici on es puguin presentar totes les proves que siguin acceptades per l'alt Tribunal.

En la seva resolució, l'Audiència reconeix que hi va haver falta de coordinació, però assegura que aquesta situació no es pot atribuir al comandament dels bombers. Per la sala, els dos suposats piròmans en són els únics responsables.
Anar al contingut