Barcelona

Les famílies de les dues catalanes mortes al Loveparade són a Alemanya per identificar i repatriar els cossos

Les famílies de les dues noies catalanes mortes al festival Loveparade ja són a Alemanya per fer els tràmits d'identificació dels cadàvers i repatriar els cossos. Les joves mortes, Clara Zapater, de 22 anys, i Marta Acosta, de 21, eren dues estudiants que feien un Erasmus en una universitat propera a Duisburg, on se celebrava el festival. Segons ha avançat el delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté, a "El matí de Catalunya Ràdio", les famílies podrien tornar aquest dimarts mateix cap a Catalunya.

Actualitzat
Les dues catalanes que van perdre la vida en l'estampida tràgica del Loveparade, en què van morir 19 persones i més de 340 van resultar ferides, són Clara Zapater, de 22 anys, i Marta Acosta, de 21. Totes dues eren estudiants i feien un Erasmus a la Universitat de Münster, ciutat propera a Duisburg, on es feia el festival.

La URV decreta dos dies de dol

Les noies estudiaven Filologia Anglesa i Psicologia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i a l'Autònoma de Barcelona. Les dues estaven molt vinculades a la Universitat Rovira i Virgili: una hi estudiava i l'altra era filla de l'exsíndic de la universitat. Per això, Xavier Sabaté preveu que s'organitzin actes d'homenatge des de la comunitat universitària, segons ha explicat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio".

De moment la universitat tarragonina ha decretat dos dies de dol i ha informat que la bandera institucional onejarà a mig pal. Tant la URV com la UAB han emès un comunicat en què lamenten la mort de les dues noies.

La fiscalia investiga

Mentrestant, després de la tragèdia, continuen les crítiques a l'organització pels accessos insuficients, la falta d'agents de seguretat per una afluència massiva i el fet que per primer cop el festival tingués lloc en un recinte tancat. La fiscalia alemanya ha obert una investigació per esbrinar si hi va haver homicidi per negligència.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut