Les famílies de l'Alguer podran escolaritzar els seus fills en català

RedaccióActualitzat

El Parlament de Sardenya ha aprovat que s'impulsi la immersió lingüística en català el curs vinent a l'escola algueresa. Això és el que consta en el projecte de llei sobre la regulació de les llengües que s'acaba d'aprovar a la cambra sarda, on s'han inclòs les esmenes proposades per la Plataforma per la Llengua catalana.

El president de la Plataforma, Òscar Escuder, explicava, a Catalunya Informació, l'èxit de les gestions que s'han fet amb els polítics sards.

"Suposa un gran avanç: per primera vegada, el català de l'Alguer està reconegut, els pares tindran dret a triar l'enseyament en immersió dels seus fills en tot l'ensenyament obligatori. Podríem dir que, si s'aplica la llei a partir del curs que ve, que és el que toca, el català estarà més protegit a l'Alguer que no pas a la Franja de Ponent ni a la Catalunya Nord."

La llei també preveu una assignatura obligatòria de català per a tots els alumnes de l'ensenyament obligatori i, a més, permetrà que els catalanoparlants s'adrecin en la seva llengua a l'administració regional.

Anar al contingut