Acte de protesta a la plaça de la Vila de Badalona, aquest dimarts
Acte de protesta a la plaça de la Vila de Badalona, aquest dimarts

Les famílies de Badalona aconsegueixen tres noves línies de primària

83 nens no podien entrar a l'escola pública que havien triat les seves famílies

Actualitzat

Les associacions de mares i pares d'alumnes de Badalona (FAMPAS) han aconseguit que s'obrin tres noves línies de primària a tres escoles públiques de la ciutat per atendre part de la demanda dels 83 nens que s'havien quedat sense una plaça en l'educació pública.

S'obriran tres línies de primària a l'Escola Pere de Tera, el CEIP Progrés i l'Escola Jungfrau, que oferiran places a 67 famílies del total de 83 que s'havien quedat sense un lloc assignat en una escola pública de Badalona.

FAMPAS ha aconseguit el compromís de la Generalitat d'obrir aquestes places després d'una reunió en la qual han participat la presidenta de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC), Belén Tascón, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i la directora de Serveis Territorials d'Ensenyament, Lluïsa Nicolau.

També han assistit a la reunió, que ha durat prop de quatre hores, representants de les associacions de pares de les diferents escoles afectades i el portaveu de FAMPAS Badalona, David Guerrero, que ha valorat l'acord de "molt positiu", ja que "dona resposta a diferents famílies" afectades per la falta de places públiques

En el cas de l'educació secundària, on 104 adolescents s'han quedat sense plaça en algun institut públic de la ciutat, Ensenyament ha considerat que "no és necessari obrir una nova línia", ja que hi ha instituts en altres barris de Badalona que encara tenen vacants.

Guerrero ha explicat que des de FAMPAS han demanat a Ensenyament que s'estudiï la possibilitat que els alumnes que es queden sense una plaça a l'institut del seu barri "puguin fer escolarització en un centre durant un any i després, potser l'any que ve, poder obrir altres línies en un espai que oferirà l'Ajuntament".

Les famílies que s'havien quedat sense plaça de P3 a l'escola que havien triat es van manifestar aquest dimarts davant l'Ajuntament reclamant una solució.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut