Madrid

Les famílies amb rendes mitjanes tindran ajudes per comprar habitatge protegit

Les famílies amb uns ingressos de fins a 48.900 euros anuals podran demanar durant el 2010 una ajuda per pagar l'entrada d'un habitatge protegit, que oscil·larà entre 4.500 i 7.200 euros depenent de les circumstàncies personals o familiars del sol·licitant. Aquesta mesura s'inclou en la modificació, aprovada aquest divendres pel Consell de Ministres, del reial decret del Pla Estatal d'Habitatge i Rehabilitació, PEVR, 2009-2012 per prorrogar i ampliar les disposicions transitòries que estaran vigents durant l'any que ve.

Actualitzat
L'objectiu d'aquesta modificació és facilitar l'accés a més famílies a habitatges assequibles i ampliar el parc d'habitatge protegit, segons ha explicat la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, en la roda de premsa posterior al consell.

Fins ara, el pla només establia ajuts a l'entrada per a la compra de VPO a famílies amb ingressos de fins a 4,5 vegades l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM), límit ampliat fins a 7 vegades l'IPREM. D'aquesta manera, les ajudes per a les famílies amb rendes anuals d'entre 4,5 i 7 vegades l'IPREM seran amb caràcter general de 4.500 euros, encara que pujaran a 5.400 euros si es tracta de joves menors de 35 anys i 6.300 euros per a dones víctimes de violència domèstica, víctimes del terrorisme i persones separades o divorciades. Aquesta subvenció arribarà a 7.200 euros en el cas de famílies nombroses, monoparentals i amb persones dependents o amb discapacitat.

Entre les noves mesures també hi ha la possibilitat que tant promotors com persones físiques o jurídiques que tinguin habitatges lliures amb llicència d'obra prèvia a l'1 de setembre de 2009 puguin demanar la seva qualificació com a protegit per a compra o lloguer, sempre que s'ajustin als requisits previstos en l'PEVR. A més, les persones jurídiques que hagin adquirit habitatges podran subrogar al crèdit convingut amb el promotor, mentre que les comunitats autònomes podran autoritzar que els habitatges protegits que no es venguin es puguin oferir en lloguer.

També s'amplia durant tot el 2010 la mesura transitòria que permetia considerar com a usades, a efectes de la seva adquisició com a protegit, els habitatges lliures ja acabats sense que sigui necessari esperar un any. El Consell de Ministres va aprovar també mantenir en 758 euros per metre quadrat de superfície útil la quantia del mòdul estatal bàsic (preu màxim de venda i lloguer d'habitatge protegit), tenint en compte "la conjuntura actual" i per "facilitar l'accés de les famílies a habitatges a preus assequibles".
Anar al contingut