Augmenten les exportacions del sector de l'automòbil mentre les importacions baixen. (Foto: EFE)
Augmenten les exportacions del sector de l'automòbil mentre les importacions baixen. (Foto: EFE)
Barcelona

Les exportacions catalanes creixen un 19% però el dèficit comercial augmenta gairebé un 40%

Segons les últimes dades del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, les exportacions catalanes de mercaderies van créixer al mes de juny un 19,1%, de manera que s'han encadenat sis mesos consecutius de pujades interanuals, acumulant 4.183 milions d'euros. Tot i així, les importacions també han augmentat per valor de 6.158 milions, gairebé un 25% des del juny de l'any passat, i el dèficit ha pujat un 39,2%, uns 1.975 milions d'euros.

Actualitzat
L'informe recull també que les vendes de Catalunya a l'estranger suposen la quarta part del total d'exportacions de tot l'Estat. Pel que fa a les importacions, Catalunya fa el 28,3% de les compres a l'estranger fetes per Espanya.

Els principals sectors exportadors de Catalunya són, per ordre, els productes químics (26,23%), els béns d'equipament (18,45%) i la indústria automobilística (14,59%).

Pel que fa a les importacions, els creixements més importants han estat en les compres d'altres mercaderies, matèries primeres, béns de consum durador i productes energètics, mentre que sectors tradicionals com l'alimentació o l'automòbil presenten caigudes del 2,8% i el 19% respectivament.

Per zones, el principal mercat català és la Unió Europea, que representa el 67% del total, encapçalat per França, tot i que les vendes als països de fora de la Unió Europea registren augments més significatius, com les exportacions a l'Amèrica Llatina.
Anar al contingut