Madrid

Les estades hoteleres van augmentar al juliol un 12% a Catalunya i un 7,7% al conjunt de l'Estat

Bones dades del sector turístic, malgrat el context de crisi. I és que, segons ha avançat l'Institut Nacional d'Estadística (INE), les pernoctacions hoteleres han augmentat a Catalunya un 12% al juliol respecte al mateix mes de 2010. Així doncs, es va arribar a una ocupació del 76,6%, tot i l'augment de preus del 2,5%. En el conjunt de l'Estat, les pernoctacions van augmentar un 7,7% al juliol, i es van situar en 38 milions. Les tarifes en total van registrar un increment del 0,6%. Les Balears, Catalunya i les Canàries, per aquest ordre, van ser les destinacions més concorregudes pels turistes estrangers.

Actualitzat
El nombre de pernoctacions han augmentat per l'increment tant els turistes nacionals, amb més de 14 milions d'estades hoteleres durant el juliol, com els estrangers, amb gairebé 24 milions. Els dos principals mercats, Alemanya i el Regne Unit, van fer més d'11,6 milions de pernoctacions al juliol. Els següents mercats van ser França, Itàlia i Rússia, amb pujades interanuals del 14%, el 16,4% i el 56,9% cadascun.

Durant els set primers mesos de l'any, els allotjaments es van incrementar un 7,1% respecte al mateix període de l'exercici anterior. L'estada mitjana també va pujar al juliol. En concret, ho va fer un 1,1%, fins a 3,8 pernoctacions per viatger, mentre que l'ocupació va ser del 67,3%. Això suposa un augment interanual del 5,7%.

Les Balears, Catalunya i les Canàries, les més visitades pels estrangers


Les principals destinacions dels turistes estrangers van ser les Balears, on les pernoctacions van augmentar un 13% el juliol; Catalunya, amb una taxa interanual del 12%, i les Canàries, amb un increment del 12,3%. Aquestes tres destinacions, a més, van arribar també al grau més alt d'ocupació per places, del 90,6% en el cas de les Balears; del 76,6% en el de Catalunya i del 73,8% en el de les Canàries.

Andalusia, el País Valencià i novament Catalunya van ser les destinacions més visitades pels viatgers nacionals
. Tot i això, en aquest cas només la segona va tenir una taxa positiva, del 5,3%, davant uns descensos del 3,2% i del 0,9% en les altres dues.

Augmenten els preus

Pel que fa a l'índex de preus hotelers (IPH), es va experimentar un augment del 0,6%, taxa superior en 1,3 punts a la registrada al juliol de 2010 i en 0,7 punts a l'obtinguda al juny passat.

A les Balears, els preus van créixer un 0,9%, la mateixa taxa interanual que durant el mes anterior; a Catalunya, un 2,5%, davant del 2% de juny, i a les Canàries, un 0,6%, 1,3 punts menys, mentre que a Andalusia van baixar un 0,3% davant una disminució del 2,8% registrada al juny.

Les tarifes hoteleres van augmentar al juliol als establiments de pràcticament totes les categories, excepte dels de tres i dues estrelles, on hi va haver lleugeres disminucions. Respecte a la rendibilitat del sector, la facturació per habitació ocupada va arribar als 75,4 euros de mitjana, 1,5 euros més que fa un any, i l'ingrés per habitació disponible (RevPar) es va situar en 51,1 euros, 4 euros més.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut