Un grup d'esquiadors preparant-se per iniciar una jornada d'esquí a l'estació de Port Ainé. La imatge és del 2 de desembre del 2016. …
Un grup d'esquiadors preparant-se per iniciar una jornada d'esquí a l'estació de Port Ainé. La imatge és del 2 de desembre del 2016. (horitzontal)

Les estacions d'esquí del Pirineu obren les portes esperant gran afluència d'esquiadors aquest pont de desembre

ACN Port Ainé.-Pràcticament totes les estacions d'esquí del Pirineu ja estan obertes a l'espera d'una gran afluència d'esquiadors aquest pont de desembre. Als complexos de Baqueira Beret, Masella i la Molina ja oberts des del cap de setmana passat, s'hi han afegit aquest divendres Boí Taüll, Port Ainé, Espot, Vall de Núria i Vallter 2000. Cap de les estacions obre al 100% però ho fan amb la majoria de pistes obertes i amb la voluntat d'augmentar els quilòmetres esquiables dia a dia. Durant la nit, les baixes temperatures que es registren permeten produir neu. L'estació de l'Alta Ribagorça és la que acumula gruixos més importants de neu (20-160 centímetres) fet que li permet obrir tots els remuntadors i 45 de 52 pistes. Les estacions del Pallars tenen una de les millors condicions dels últims anys amb gruixos d'entre 30 i 55 centímetres.

L'afluència d'esquiadors a les estacions d'Espot i Port Ainé, el primer dia d'esquí, ha estat simbòlic. Aquest primer dia serveix als treballadors per corroborar que tot està en condicions per rebre el públic aquest dissabte. Boí Taüll per estrenar la temporada ha fet jornada de portes obertes i els esquiadors que s'han apropat a l'estació no han hagut de pagar el forfait.Pel que fa les estacions d'esquí nòrdic les estacions de Tuixent la Vansa i Lles ja funcionen des del passat dia 26. L'estació de muntanya de Tavascan obre aquest dissabte per usos recreatius. Per a la resta d'instal·lacions d'esquí, els falta que nevi més.

Anar al contingut