Lleida/Tarragona

Les escoles rurals podran tenir alumnes de 0 a 3 anys

El curs que ve s'engegarà la prova pilot a les Terres de l'Ebre i Lleida perquè els pares no s'hagin de desplaçar fora del municipi amb cotxe

Actualitzat

El curs que ve es posarà en marxa una prova pilot que permetrà que les escoles rurals puguin admetre també alumnes de 0 a 3 anys. D'aquesta manera, els pares que vulguin portar els seus fills petits a l'escola bressol no s'hauran de desplaçar fora del municipi amb cotxe, amb el perill que hi acabin traslladant tota l'escolarització o, fins i tot, el domicili.

La iniciativa es començarà a set escoles rurals de les Terres de l'Ebre i a Lleida.

Una de les que hi participaran és l'escola de Les Pallargues, a la comarca de la Segarra, on es calcula que s'hi matricularan una desena de nens de 0 a 3 anys dels 11 nuclis que té el municipi d'els Plans de Sió, i la resta de places -fins a 15- es podran omplir amb alumnes de poblacions veïnes.

D'aquesta manera, les famílies s'estalviaran dur els fills a poblacions com Guissona, Tàrrega, Cervera o Agramunt.

A Freginals, a les Terres de l'Ebre, l'escola ZER Montsià cedirà un espai per acollir els infants més petits. La mestra d'infantil coordinarà la llar d'infants i es contractarà una tècnica d'Educació Infantil. Al poble ho veuen molt bé perquè serà un incentiu perquè les parelles joves no marxin del poble. Fins ara qui volia portar els nens a l'escola bressol ho havia de fer a Amposta, a 10 minuts en cotxe.

A més, ja se sap que la prova també es començarà a Isona, Maials, Vinaixa i a dues escoles més de les Terres de l'Ebre.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut