Presidenta d'AENOCC, Maria Pilar González. (Foto: ACN)
Presidenta d'AENOCC, Maria Pilar González. (Foto: ACN)
Barcelona

Les escoles privades no han rebut cap petició d'escolarització en castellà per al curs que ve

Segons la presidenta de l'AENOCC, Maria Pilar González, cap família ha fet cap petició a un centre privat i el ministeri no s'ha posat en contacte amb ells per parlar d'aquesta mesura de la LOMCE

RedaccióActualitzat

La presidenta de l'Associació de Centres d'Ensenyament Privat no concertats de Catalunya, Maria Pilar González, ha declarat que, de moment, no hi ha cap centre privat amb oferta en castellà i que les escoles no pensen canviar els projectes educatius.

Segons González, cap família ha fet cap petició a un centre privat i el ministeri no s'ha posat en contacte amb ells per parlar d'aquesta mesura de la LOMCE.

"A les escoles privades no hi ha hagut ni una sola demanda. I si hi hagués una demanda, ens hauríem de remetre al contracte inicial de les famílies, on diu què és el que fem i amb quines llengües ho fem. Les escoles ja tenen un projecte propi i estan encantades quan les famílies demanen quin és aquest projecte, els agrada i ens envien els seus fills. No tindria sentit actuar d'una altra manera."

González ha explicat que ara com ara no hi ha cap escola privada a Catalunya que faci una oferta d'escolarització en castellà:

"En canvi, sí que hi ha escoles que ho fan en anglès, alemany o italià, i totes estableixen unes hores per fer les matèries de català i castellà. Aquestes escoles tenen molt clar que com a mínim els alumnes han de ser trilingües".

La presidenta de l'AENOCC creu que si un centre privat volgués fer una oferta d'escolarització en castellà ho podria fer, però, afegeix que de moment no n'hi ha cap.

Un dels punts més polèmics de la llei Wert és el que preveu l'escolarització en centres privats d'alumnes que demanin escolarització en castellà i no trobin oferta pública.

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, va fixar en 6.057 euros la quantitat anual que rebran les famílies que facin aquesta petició i aquest mateix divendres el Consell de Ministres va aprovar el decret que desenvolupa aquest apartat de la LOMCE. El decret estableix el mecanisme segons el qual la Generalitat n'acabarà assumint el cost.

Maria Pilar González creu que els 6.057 euros fixats pel govern espanyol per a l'escolarització d'alumnes en centres privats que vulguin ensenyament en castellà poden ser suficients per cobrir l'escolarització, segons quina sigui l'escola, però no per altres despeses. Aquestes serien, per exemple: el material escolar, el transport, el servei de menjador o les sortides i excursions.


 

Anar al contingut