Pla general del pati d'una escola de Mediona, emblanquinat després de la nevada del 26 de gener de 2017 (horitzontal)
Pla general del pati d'una escola de Mediona, emblanquinat després de la nevada del 26 de gener de 2017 (horitzontal)

Les escoles de Mediona i Pontons, tancades per la lleu nevada que ha emblanquinat les zones més elevades de l'Alt Penedès

Actualitzat

ACN Mediona.-La lleu nevada que aquest dijous al voltant de les set del matí ha emblanquinat les zones més elevades de l'Alt Penedès ha comportat el tancament de les escoles de Mediona i Pontons. En el primer cas, la decisió afecta quatre centres, alhora que l'Ajuntament també ha decidit no obrir les dues llars d'infants del municipi. Pel que fa a Pontons, s'ha tancat l'única escola del poble, que acull una quarantena d'alumnes. D'altra banda, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès ha confirmat que la nevada d'aquest dijous ha obligat a suspendre la ruta de transport escolar dels alumnes de secundària que es desplacen de Mediona fins a Sant Quintí de Mediona, així com també s'han anul¿lat parcialment els recorreguts des de Pontons i Guardiola de Font-Rubí cap a Sant Martí Sarroca. En total, han estat 60 els estudiants d'ESO afectats per aquesta mesura.

L'alcalde de Mediona, Servand Casas, ha explicat que l'Ajuntament ha decidit tancar les escoles i llars d'infants per evitar els desplaçaments dels alumnes que viuen disgregats als diferents nuclis, així com també per no posar en perill els mestres, la majoria dels quals viuen fora del municipi. Pel que fa a Pontons, en aquest cas l'escola no ha obert les portes perquè el centre es troba situat al capdamunt d'un camí que havia quedat tot nevat, amb el corresponent risc d'accidents. Aquesta tarda, tant les escoles de Mediona com la de Pontons ja podrien obrir de nou, amb la previsió que demà totes recuperin la normalitat.

Anar al contingut