Barcelona

Les escoles concertades duran als tribunals la retallada de sous als professors

Les escoles concertades portaran als tribunals la retallada de sou que el govern farà als seus professors. La mesura afecta uns 23.000 docents, que el mes que ve ja cobraran un 5% menys. Els titulars de les escoles i els sindicats de professors no admeten que, després de 20 anys reclamant que s'homologuin les condicions laborals dels seus mestres amb els de la pública, ara se'ls iguali per retallar-los el sou.

Actualitzat
El portaveu de les escoles cristianes, Carles Armengol, ha deixat clar que ni els centres ni les famílies compensaran la rebaixa de sous als professors. "Les titularitats no complementaran aquesta diferència. D'entrada perquè econòmicament és una situació inviable, però després perquè jurídicament seria molt complex carregar-ho sobre les famílies", ha dit Armengol.

Tot i així, la Federació d'Associacions de Pares d'Escoles Lliures (FAPEL) ha emès un comunicat on alerta sobre la possibilitat que les famílies acabin costejant el retall del sou del 5% que la Generalitat ha imposat als professors de l'escola concertada. L'associació considera que els pares no haurien de pagar les diferències de sou que es produiran entre els docents, ja que és un deure i un compromís de l'administració que ha concertat aquell centre.

La retallada a mestres i professors de la concertada provocarà que, en un mateix centre, es rebaixi el sou als docents d'ESO o Primària i, en canvi, els de Batxillerat, que en la majoria de casos no està concertat, continuïn cobrant el mateix.

Les escoles concertades es manifestaran en contra d'aquesta mesura del govern dijous a les set de la tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut