Les escoles cristianes concertades diuen que hi ha una campanya per desacreditar-les

La Fundació Escola Cristiana ha adreçat una carta als pares dels 250.000 alumnes de les escoles que agrupen perquè els ajudin a fer front a les crítiques que reben

RedaccióActualitzat

Quan falten poques setmanes perquè comenci el període de preinscripcions als centres escolars, els pares dels alumnes que porten els fills a escoles concertades agrupades en la Fundació Escola Cristiana (FEE) estan rebent una carta per demanar-los ajuda davant del que qualifiquen de "campanya per desacreditar-los".

La carta està destinada als pares dels 250.000 alumnes dels més de 400 centres adscrits a la fundació, que és la més gran de les quatre patronals de l'escola concertada a Catalunya i que agrupa pràcticament la totalitat dels centres escolars cristians, tret dels de l'Opus. Les altres tres patronals, que entre totes concentren un 40% de l'oferta de la concertada, no s'han sumat a la iniciativa de la FEE.

A la carta es diu que aquest model d'escola està amenaçat pel discurs que des de diferents sectors del país s'està fent contra els seus centres. Miquel Mateo, secretari de la FEE, ha detallat a Catalunya Ràdio de quin tipus de crítiques es queixen:

"El discurs que s'instal·la és que l'escola concertada és una escola segregadora, manté certs privilegis, que l'escola concertada és un residu del franquisme, o que l'escola concertada no compleix amb la normativa, o que s'apodera de diners que no li pertoquen. Totes aquestes qüestions, que no són certes, són les que a nosaltres ens provoquen neguit i, fins i tot, indignació."

En la carta ho resumeixen en l'afirmació que s'està "revifant un debat que intenta acumular justificacions per desacreditar l'escola concertada". La carta acaba dient que comparteixen amb els pares "aquestes reflexions perquè hem considerat que el context sociopolític ho demana i perquè no descartem que en un futur, més o menys proper, necessitem la seva ajuda per fer present la veu de l'escola concertada en el diàleg polític encetat."

Anar al contingut