L'Hospitalet de Llobregat

Les entitats socials, decebudes després de la reunió de la Taula d'Emergència

Critiquen l'administració i les companyies perquè no s'ha arribat a cap compromís per evitar nous casos

RedaccióActualitzat

Nova reunió de la Taula d'Emergència de l'Habitatge i la Pobresa Energètica, que ha estat marcada per la mort de l'àvia de Reus i de la qual les entitats socials han sortit decebudes.

La consellera de Governació i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit la trobada, que ha reunit a la mateixa taula ajuntaments, empreses subministradores, sindicats i entitats socials.

Les entitats socials reclamen que s'imposi la sanció màxima a la companyia per a aquests casos, que és d'un milió d'euros. La portaveu de l'Aliança contra la Pobresa Energètica, Maria Campuzano, ha criticat que no s'hagi arribat a cap compromís per evitar nous casos, com proposa l'Aliança.

"Fer una convocatòria per treballar una tarifa social, i portar una proposta des de les entitats socials al Congrés dels Diputats, a tots els grups parlamentaris, per poder donar una resposta estructural al problema de la pobresa energètica que, evidentment, amb un bo social no se soluciona".

 

Expedient a Gas Natural
 

Paral·lelament, la Generalitat ha obert un expedient sancionador a Gas Natural per una falta molt greu. A l'executiu no l'han convençut les al·legacions que ahir li va presentar la companyia.

Segons la Generalitat, aquestes al·legacions no són suficients i no evitaran l'obertura d'un expedient. Així ho ha confirmat el secretari d'Empresa, Joan Aregio, que no ha aclarit com serà la sanció.

"I s'ha dit, i també ho dic jo, que el que va passar és molt greu, és gravíssim. Però això no és una qualificació jurídica. S'ha de fer l'obertura de l'expedient, s'haurà d'incoar i, efectivament, amb el que surti de la incoació de l'expedient, es posarà la sanció. Ho dic perquè, com que ha sortit l'expressió "el que va passar és molt greu". "el que va passar és molt greu", és un llenguatge que  tots compartim per dir que és gravíssim. No és un llenguatge procedimental. Avui comença l'expedient, es tramitarà i, en funció d'això, es posarà la sanció."

Aregio també ha informat que s'han obert 115 expedients per incompliment de la llei contra la pobresa energètica i que el govern ha posat 25 sancions.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut