Hèlsinki

Les empreses finlandeses podran controlar els correus dels seus empleats

El Parlament finlandès ha aprovat una nova llei que permet a empreses i organismes públics controlar el correu electrònic dels seus empleats per evitar la filtració de secrets empresarials. La normativa s'ha batejat com a "llei Nokia" perquè ha estat aquesta multinacional la que més ha pressionat perquè tiri endavant. A partir d'ara, les empreses podran saber el destinatari, el remitent, l'hora o el format i la mida dels arxius adjunts dels missatges que enviïn o rebin els seus treballadors. No podran, però, accedir al contingut.

Actualitzat
Fins ara, Finlàndia garantia el dret al secret de comunicacions. Quan hi havia alguna sospita de possibles irregularitats, la policia i només la policia podia investigar els correus electrònics dels treballadors amb l'ordre judicial corresponent.

La nova legislació neix per poder salvaguardar els secrets empresarials i industrials. Ha estat aprovada després de dos anys de debat i gràcies als 96 vots de la coalició de govern de centredreta. L'oposició, amb els seus 56 diputats, s'hi ha oposat perquè considera que atempta contra els drets fonamentals dels ciutadans.

La llei ha estat batejada com a "llei Nokia". I és que el gegant de la telefonia mòbil ha pressionat la cambra perquè la tirés endavant perquè ha estat víctima de diversos casos de presumpte espionatge industrial. La nova normativa autoritza les empreses públiques i privades a revisar el destinatari, el remitent, la mida i el format dels arxius adjunts o la data i l'hora dels correus electrònics dels seus empleats. No es podrà en cap cas accedir al contingut dels missatges.

Anar al contingut