Madrid

Les empreses de telefonia apujaran el preu de les trucades de mòbils "per compensar" la tarifació per segons

Els operadors mòbils a Espanya volen apujar les seves tarifes a principis de març "per compensar" l'efecte de la nova llei que prohibirà la pràctica de l'arrodoniment en les trucades. La idea és augmentar el preu de l'establiment de trucada i el preu per minut, però al·leguen que els seus ingressos es mantindran estables, ja que aquestes pujades compensaran les pèrdues que tindran amb la facturació per segons en comptes de per trams de 30 segons. Telefónica ja ha anunciat la seva pujada i la resta d'operadors ho estudien.

Actualitzat

Telefónica ja ha anunciat que a partir de l'1 de març el preu de l'establiment de trucada pujarà de 12 a 15 cèntims d'euro -un 25%- i també augmentarà la tarifa nominal per minut. "Però cobrarem per segons i no per trams, així que l'efecte per a l'usuari i per als nostres ingressos hauria de ser neutre", ha dit un portaveu de la companyia.

Telefónica Móviles és el principal operador a Espanya, amb 21 milions de clients i una quota de mercat que voreja el 46%. Amb la pujada de les tarifes, el preu mitjà per minut pujarà un 16%, en passar de 18,4 cèntims a 21,45 cèntims, segons els càlculs del diari "Expansión".

Els portaveus de les divisions espanyoles de Vodafone i Orange també han confirmat que les seves companyies modificaran les tarifes de cara a l'entrada en vigor de la nova tarifació per segons, però no n'han avançat més detalls.

El quart operador, Yoigo, del grup nòrdic TeliaSonera, ha dit que estava estudiant la nova situació. Yoigo cobra actualment 12 cèntims per establiment de trucada i 12 cèntims més per minut.

Fonts del sector consideren que, malgrat les pujades que s'aplicaran al març, els preus de la telefonia mòbil haurien d'anar baixant en el futur per la major competència i per l'arribada dels operadors virtuals.

De fet, els països nòrdics ja es beneficien de preus que oscil·len entre els set i els nou cèntims per minut amb l'aparició d'aquests operadors virtuals. A Espanya, la mitjana és de 20 cèntims.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut