La tinenta d'alcaldia de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, en declaracions als mitjans el 2 de desembre del 2016 (horitzontal)
La tinenta d'alcaldia de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, en declaracions als mitjans el 2 de desembre del 2016 (horitzontal)

Les elèctriques recorren el reglament de Barcelona que sanciona l'incompliment de la llei contra la pobresa energètica

Actualitzat

ACN Barcelona.-La patronal de les elèctriques, l'Associació Espanyola de la Indústria Elèctrica (UNESA), ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el reglament de l'Ajuntament de Barcelona que imposa sancions per l'incompliment de la Llei 24\/2015 d'atenció a l'emergència habitacional i contra la pobresa energètica. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, ha acusat les companyies de "menysprear" la legalitat catalana, impulsada en aquest cas per iniciativa popular i amb un suport majoritari del Parlament. Les ha titllades d'"insensibles" i de tenir una "avarícia sense límits". Al seu parer, aquest recurs és una "manca de respecte i xoca frontalment contra la garantia dels drets fonamentals". Després de recordar que el TC no ha suspès els articles relatius a la pobresa energètica, ha avisat que des de l'Ajuntament "no defalliran a l'hora de fer complir la llei".

Els serveis jurídics de l'Ajuntament han tingut coneixement aquest divendres del recurs de UNESA, "que té noms i cognoms: Endesa, Gas Natural, Viesgo i EDP", ha afegit Ortiz, que ha remarcat que aquest "no és un recurs a una instrucció de l'Ajuntament sinó que el que diu és que no es donen per assabentats que hi ha una catalana que està vigent".La tinenta d'alcaldia ha recordat que aquesta part de la llei no va ser suspesa pel TC, i ha subratllat que fins i tot el ministre d'Energia l'ha avalada i l'ha considerada pionera, el que fa caure "pel seu propi pes" l'argument que esgrimeixen les elèctriques en el seu recurs, que és que les comunitats i els consistoris no són competents en aquesta qüestió. Després de mostrar la seva "indignació" i de trobar "incomprensible" que les elèctriques hagin pres aquesta mesura després dels "drames humans" que les últimes setmanes s'han pogut constatar a causa de la pobresa energètica, Ortiz ha opinat que ara més que mai cal fer front comú entre municipis, ciutadans i Generalitat per continuar aplicant la llei, tot i que "l'enemic és gran". "No podem aplaçar les mesures per atendre la pobresa energètica, no podem esperar, perquè els casos, fins i tot amb víctimes que tenim les últimes setmanes, són evidents", ha insistit.Ortiz ha reconegut que aquest recurs no és un bon senyal de cara a la negociació dels convenis amb les companyies subministradores que s'està portant a terme des de l'Ajuntament.

Anar al contingut