Campdevànol

Les dues excursionistes que van morir al Puigmal no anaven prou abrigades

Les dues excursionistes que van morir al Puigmal no anaven prou preparades per suportar el fred de la muntanya en les condicions d'aquest cap de setmana. Segons fonts oficioses que van participar en els rescat, els alpinistes no anaven abrigats adequadament per pujar els 3.000 metres del Puigmal. També s'ha sabut que els cinc alpinistes van ser alertats que poques hores abans s'havia hagut de fer el rescat d'uns joves. D'altra banda, evolucionen favorablement les tres persones que van ser rescatades amb vida al Puigmal, amb signes d'hipotèrmia i congelació lleu a les extremitats. Fonts mèdiques han explicat que continuaran en observació entre 24 i 48 hores més, però que el seu pronòstic és favorable.

Actualitzat
Als cinc alpinistes que van quedar colgats al Puigmal els van alertar de les condicions meteorològiques adverses que hi havia a la muntanya. Als excursionistes els van avisar que poques hores abans s'havia hagut de fer el rescat d'uns joves.

El grup mantenia contacte per telèfon amb persones que eren a baix de la muntanya, però es van equivocar de camí i el que seguien va quedar tapat per la neu.

Dos dels cinc excursionistes, dues dones de 43 i 46 anys, van morir de fred, mentre que tres homes continuen ingressats per hipotèrmia a l'Hospital de Campdevànol. Segons el gerent de l'hospital, els tres estan bé i presenten un bon estat d'ànim després del fort xoc de la situació que van viure. Per això, a tots tres els podran donar d'alta en 24 o 48 hores.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut