Bretxa salarial
Bretxa salarial

Les dones europees treballen "gratis" dos mesos l'any per la bretxa salarial

Actualitzat

El salari mitjà brut per hora treballada de les dones és un 16% inferior al dels homes, segons dades corresponents al 2016, fetes públiques aquest dimecres per Eurostat

Dit d'una altra manera, una dona guanya 65 cèntims per cada euro que un home cobra per hora o també es pot afirmar que la bretxa salarial a la Unió Europea suposa que les dones treballin "gratis" els dos últims mesos de l'any.

En el cas d'Espanya, una dona guanya un 14% menys que els seus companys. La bretxa salarial espanyola està molt per sobre de països com Romania, Luxemburg, Bèlgica o Itàlia, on la bretxa salarial se situa al voltant del 5%.

En canvi, la bretxa espanyola està per sota de països com Estònia, Àustria o, fins i tot, Alemanya, amb lleis més transparents, on tenen una bretxa per sobre el 20%.

Notícia relacionada: Llum verda al Congrés per acabar amb la bretxa salarial entre homes i dones

Si mirem enrere veiem com ha evolucionat la bretxa salarial en els últims 5 anys. La tendència és que s'ha anat reduint però molt poc.

Al conjunt de la Unió Europea, ha baixat només un tímid 0,6%. I a Espanya, ha baixat un 3,4%.

En qualsevol cas, i tot i que va reduint-se, la realitat és que aquesta diferència de sous acompanya les dones des que s'integren al mercat de treball i fins que es jubilen.

ARXIVAT A:
8MBretxa salarial
Anar al contingut