Barcelona

Les discogràfiques reclamen mesures urgents per regular la música per internet

Les discogràfiques espanyoles carreguen contra la música que es pot baixar il·legalment a través d'internet. Denuncien que per cada cançó descarregada legalment, se'n descarreguen vint més de manera il·legal. Espanya és, de fet, el país europeu on més internautes es descarreguen música il·legalment.

Actualitzat
Les productores musicals volen que es treballi per combatre les descàrregues il·legals i que els proveïdors d'internet hi assumeixin un paper més actiu. Consideren que el millor exemple a seguir és el pla de lluita contra la pirateria adoptat pel president francès Nicolas Sarkozy, amb la implicació dels proveïdors i que permet desconnectar els usuaris reincidents.

Malgrat tot, la venda de música per internet i canals mòbils no para de créixer. L'any passat ho va fer un 40% fins arribar als 2.000 milions d'euros, segons la Federació Internacional de Productors Fonogràfics. A Espanya, però, la facturació representa només un 9,5%. És el país occidental on el mercat digital ha facturat menys i on un 25% dels usuaris s'han descarregat cançons de manera il·legal. Holanda és el segon país de la llista negra.
Anar al contingut