Barcelona

Les dificultats de tresoreria de la Generalitat amenacen de deixar sense sou 100.000 treballadors d'entitats socials

Les dificultats de tresoreria de la Generalitat amenacen de deixar sense sou aquest mes 100.000 treballadors de 800 entitats socials.

RedaccióActualitzat
Educadors, psicòlegs, infermeres, monitors i una llarga llista de professionals no saben si cobraran aquest mes. Treballen amb discapacitats intel·lectuals i físics, amb drogodependents i amb altres col·lectius vulnerables. I ho fan a través d'unes 800 organitzacions nascudes de la societat civil, la majoria sense ànim de lucre.

La seva feina consisteix a prestar un servei social bàsic que pertoca a l'administració. A canvi, la Generalitat els fa mensualment una transferència de la qual depenen per pagar els proveïdors i els sous dels treballadors. Aquests últims dies, la majoria d'afectats han sabut la mala notícia: no hi ha diners.

L'impagament podria afectar prop de 100.000 professionals, a més de posar en perill algunes entitats que no tenen coixí econòmic per afrontar els pagaments immediats.

La confederació que aplega les entitats del tercer sector demana a la Generalitat que els facilitin l'accés a línies de crèdit, que es posi en marxa un fons de rescat per al sector social i també una reunió amb Artur Mas. A més, reclamen més transparència i previsió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut