Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional portant el fèretre amb les despulles de José Manuel Maza (EFE)
Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional portant el fèretre amb les despulles de José Manuel Maza (EFE)
Madrid

Rajoy elogia José Manuel Maza: "Era una persona recta, justa i sensata"

El president del govern espanyol ha visitat a la seu de la fiscalia la capella ardent del fiscal general mort a l'Argentina

RedaccióActualitzat

La capella ardent del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, s'ha instal·lat aquest dimarts a primera hora del matí a la seu de la fiscalia general, a Madrid. Poc abans de dos quarts deu hi ha anat el president espanyol, Mariano Rajoy. A la sortida Rajoy ha elogiat àmpliament Maza:

"A més de ser un excel·lent jurista, era sobretot una persona recta, justa, equilibrada, sensata i coneixedora de la realitat en què es movia. Ha estat una enorme pèrdua que ens ha produït a tots un gran disgust."

 

El rei Felip VI també ha anat a la seu de la fiscalia a visitar la capella ardent.

 

Les restes de Maza han arribat de matinada

Les despulles de Maza, mort aquest dissabte a Buenos Aires a causa d'una infecció renal aguda, han arribat aquesta matinada a l'aeroport de Barajas procedents de Buenos Aires, en un vol regular d'Air Europa.

El fèretre ha arribat a la seu de la fiscalia portat per guàrdies civils i policies nacionals vestits de gala. Esperaven el fèretre el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i els presidents del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes. També hi és el tinent fiscal del Suprem, Luis Navajas, que ha assumit el càrrec que ocupava Maza.

Està previst que durant aquest dimarts diferents membres del món de la política i de la justícia, així com el rei Felip, visitaran la capella ardent. La capella ardent estarà oberta fins a les sis de la tarda. El funeral es farà dijous.

 

Mort a Buenos Aires de manera sobtada

La repatriació s'ha fet amb estricta intimitat per respecte a la família. El fill de Maza va arribar a Buenos Aires diumenge per organitzar els detalls de la repatriació del cos, al qual no se li va fer l'autòpsia, tal com va informar l'ambaixador d'Espanya a l'Argentina, Javier Sandomingo:

"Quan un es mor per causes naturals i en un hospital no és necessari fer-la."

També ha precisat que el cos s'ha repatriat en un vol regular:

"Crec que quan hi ha enllaços aeris normals, no hi ha cap necessitat de fer-ho amb un avió de l'Estat. Aquí hi ha cinc o sis vols cada dia. Si hi hagués un vol cada tres dies seria una altra cosa, però havent-hi vols normals i amb freqüències suficients, entenc que és normal que es facin servir aquests vols."

Pel que fa al relleu al capdavant de la fiscalia general, el govern espanyol diu que es farà com més aviat millor, però sense precipitacions.

A l'espera del nou nomenament, el substituirà l'actual tinent fiscal del Suprem, Luis Navajas. La fiscalia hauria de donar resposta avui a la petició del Tribunal Suprem d'assumir també la causa contra el govern destituït, ara en mans de l'Audiència Nacional. També la jutge Lamela, que instrueix el cas a l'Audiència, s'hauria de pronunciar avui al respecte.

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàReferèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut