Pla obert on es pot veure una de les zones d'administració de l'Ajuntament de Mollerussa que serà objecte de reforma, el 5 de juny de 2018…
Pla obert on es pot veure una de les zones d'administració de l'Ajuntament de Mollerussa que serà objecte de reforma, el 5 de juny de 2018. (Horitzontal)

Les dependències de l'Ajuntament de Mollerussa es reorganitzaran per acollir l'Oficina d'Atenció al ciutadà

ACN Mollerussa.-Les dependències de l'Ajuntament de Mollerussa es veuran en breu immerses en una reforma que suposarà una important reorganització dels espais i les diferents àrees per tal de donar cabuda a l'oficina d'atenció al ciutadà. L'alcalde Marc Solsona ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que es tracta d'un dels projectes ''estrella'' del mandat i que tindrà un cost de 333.589 euros. Les obres s'allargaran durant tot l'estiu amb previsió que estiguin enllestides entre setembre i octubre i tenen l'objectiu de centralitzar en un únic espai la gestió de tots aquells tràmits administratius pels quals els veïns han de passar per l'Ajuntament. En paral·lel, l'Ajuntament també ha licitat la urbanització de la travessera de Domènec Cardenal, una ''reivindicació històrica'' dels veïns d'aquesta zona de la ciutat que encara estava pendent d'urbanitzar, i també s'ha aprovat el projecte del carrer Prat de la Riba on se suprimeix aparcament i s'amplia vorera.

L'Ajuntament de Mollerussa ha tret a licitació el projecte de reforma i adequació de l'edifici consistorial per tal d'acollir l'Oficina d'Atenció ciutadana en la primera planta. L'actuació comporta el trasllat d'altres dependències municipals com són l'àrea d'alcaldia i secretaria i l'ampliació dels serveis. L'alcalde Marc Solsona ha explicat que l'objectiu d'aquest nou servei és resoldre amb ''eficàcia i eficiència les demandes de la ciutadania'' a través d'una finestra única que millori i unifiqui les respostes seguint el concepte d'administració oberta.Solsona ha explicat que per tal d'ubicar aquesta oficina a la primera planta de l'edifici consistorial és necessari canviar de lloc els actuals departaments que ocupen aquest espai. Aquesta actuació implica l'adequació d'un pis que es va adquirir fa uns anys a l'edifici contigu i que ara es comunicarà amb el de l'Ajuntament.En paral·lel, l'Ajuntament ha tret a licitació el projecte d'urbanització de la travessera del carrer Domènec Cardenal que, amb un pressupost de 449.493 euros, preveu que el carrer sigui de plataforma única amb un pas central perquè puguin circular vehicles a velocitat inferior a 20 quilòmetres per hora i la definició d'unes franges laterals de 4 metres d'amplada per a ús dels vianants, amb arbrat i mobiliari urbà. El projecte també recull la renovació de l'enllumenat amb els mateixos tipus d'elements que es col·locaran a l'avinguda de Catalunya així com també la renovació del clavegueram residual. L'Ajuntament ha arribat a un acord amb l'entitat Acudam perquè cedeixi una parcel·la per tal que el carrer tingui continuïtat fins a l'avinguda del Canal.Finalment, l'Ajuntament ha aprovat a través de la Junta de Govern el projecte de millora de l'entorn urbà del carrer de Prat de la Riba, paral·lel a la via del tren, on es preveu suprimir l'aparcament que actualment hi ha en filera així com la vorera nord, intransitable per l'amplada, per donar així amplada a la vorera sud, adjacent a la banda urbanitzada. El projecte té un pressupost de 242.487 euros i preveu deixar els dos circuits de circulació existents ara per tal d'afavorir la mobilitat en aquesta entrada al centre de la ciutat. La supressió de les places d'aparcament es veurà compensada amb la creació d'una nova zona d'aparcament al costat de la via, en el solar contigu a la nova estació d'autobusos.

Anar al contingut