Sharon Bialek, en la conferència de premsa a Nova York on ha acusat Herman Cain d'assetjament sexual. (Foto: Reuters)
Sharon Bialek, en la conferència de premsa a Nova York on ha acusat Herman Cain d'assetjament sexual. (Foto: Reuters)
Washington

Les denúncies d'assetjament sexual fan trontollar la campanya del republicà Cain

Una dona ha acusat per primera vegada públicament d'abús sexual el candidat republicà a la presidència dels EUA, Herman Cain, contra el qual ja s'han presentat unes dues denúncies similars en els últims dies. La denunciant, Sharon Bialek, republicana i mare soltera d'un adolescent de 13 anys, ha explicat que Cain va intentar obtenir favors sexuals d'ella després d'una reunió el 1997 a Washington quan hi va contactar per mirar de trobar feina.

Actualitzat
Afirmant parlar en nom de les dones que no ho poden fer o no s'hi atreveixen, la dona ha relatat com després de sopar tots dos sols, un cop al cotxe, Cain "em va posar la mà sota la faldilla i em va acostar la cara als genitals" mentre li demanava: "Vols una feina, no?".

Bialek
, en una concorreguda roda de premsa a Nova York en la qual no ha admès preguntes, ha explicat que es va adreçar a l'aleshores president de l'Associació Nacional de Restauració després d'agafar una feina en una fundació d'aquesta entitat. Durant la seva compareixença, la primera denúncia pública que rep Cain, la dona ha estat acompanyada d'una famosa advocada feminista, Glòria Allred.

Cain, que fins ara ha liderat totes les enquestes dels candidats republicans, ha rebutjat totes les acusacions i ha afegit que la seva campanya ha de continuar.

"Totes les denúncies de fustigació contra el senyor Cain són completament falses
", ha dit el seu equip de campanya en un minut declaració.

I és que Herman Cain, l'únic aspirant de raça negra en les primàries republicanes, ja ha estat denunciat prèviament per dues dones més que l'han acusat de forma anònima.

El candidat republicà sosté que va ser denunciat "falsament" als anys noranta i que així es va demostrar després d'una investigació.

Herman Cain, que s'ha presentat a la cursa per a les eleccions nord-americanes com una persona completament aliena al món polític va fer fortuna com a empresari en el món de l'alimentació, primer com a gestor de restaurants i després com a propietari d'una marca de pizzes.


Anar al contingut