Olga Tubau, advocada d'un dels mossos
Olga Tubau, advocada d'un dels mossos
Barcelona

Les defenses dels mossos consideren la sentència un èxit de l'estat de dret

Una de les advocades, Olga Tubau, creu que no es podia condemnar cap dels dos mossos perquè no hi havia proves concloents

RedaccióActualitzat

Les defenses dels dos agents dels mossos acusats de disparar el projectil que va fer perdre un ull a Quintana consideren que la resolució judicial és un èxit de l'estat de dret perquè no es podia condemnar els acusats amb els dubtes que van sorgir sobre l'origen del projectil.

L'advocada d'un dels mossos, Olga Tubau, s'ha mostrat satisfeta de la sentència:

"Estem molt satisfetes amb la sentència, perquè és una sentència absolutòria, que era el pronunciament judicial que nosaltres demanàvem. I, a més, també estem satisfetes amb la motivació d'aquesta sentència, perquè entenem que valora, d'una manera molt minuciosa i molt acurada, la prova practicada en el judici oral."

Olga Tubau creu que la sentència posa de manifest que en aquest judici no s'ha practicat cap prova de càrrec definitiva que permetés fer un pronunciament condemnatori.

"També hi havia molts elements objectius que permetien afirmar que, com a mínim, un altre agent armat va utilitzar la seva arma en aquella confluència. I d'alguna manera la sentència recull això."

SegonsTubau, la sentència recull un altre extrem que va ser objecte de discussió durant el judici oral:

"No es pot afirmar de manera categòrica que el projectil que va causar les terribles lesions de la senyora Quintana fos una pilota de goma."

Tubau ha explicat que la sentència diu que no es pot descartar que fos un projectil de foam. I si no es pot descartar, "tampoc es pot afirmar que aquest projectil el disparés l'escopeter sota les ordres del subinspector, perquè l'arma que portava l'escopeter només podia disparar o salves o una pilota de goma", ha conclòs l'advocada.

 

Anar al contingut