Sànchez i Cuixart, sortint de l'Audiència Nacional
Sànchez i Cuixart, sortint de l'Audiència Nacional

Les defenses de Sànchez i Cuixart recorreran la presó preventiva

Els recursos dels advocats dels presidents de l'ANC i Òmnium qüestionen que el tribunal sigui competent per jutjar el delicte de sedició

Actualitzat

Les defenses dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, recorreran davant la sala penal de l'Audiència Nacional la decisió de la jutge Carmen Lamela d'enviar-los a la presó i qüestionaran que sigui competent per investigar-los. Els advocats de tots dos estan enllestint els recursos que tenen previst presentar aquesta mateixa setmana per reclamar al tribunal que revoqui la presó preventiva que la jutge va dictar.

Els advocats han optat per presentar un recurs d'apel·lació dirigit directament a la sala penal de l'Audiència, integrada per diversos magistrats, en comptes de sol·licitar a la instructora que revoqui la seva pròpia decisió d'empresonar els líders de les entitats independentistes.

Els recursos plantejaran que no hi ha base jurídica per mantenir en presó provisional els dos encausats, perquè descarten que destrueixin proves i que tornin a delinquir, els dos supòsits en què es va basar Lamela per dictar presó. D'altra banda, en els recursos, les defenses volen que la sala penal es pronunciï sobre si aquest tribunal és competent per jutjar el delicte de sedició, després que la jutge rebutgés la declinatòria de competència que li van presentar els advocats de Sànchez i Cuixart la setmana passada.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut