Barcelona

Les declaracions amistoses en cas d'accident ja es poden fer a través del mòbil

Una aplicació que compta amb el suport de les asseguradores pretén agilitzar i facilitar els tràmits en els accidents

RedaccióActualitzat

S'ha acabat estar-se una bona estona parat al voral fent papers amb el conductor amb qui hem tingut una topada en cas d'accident. I és que les declaracions amistoses en cas d'accident ja es poden fer a través del telèfon mòbil. Una aplicació que compta amb el suport de les asseguradores pretén agilitzar i facilitar els tràmits en els accidents en una iniciativa pràcticament pionera al món, gratuïta, i que ja està en marxa.

L'aplicació es diu iDEA, i es descarrega de manera gratuïta per a tots els sistemes operatius a les botigues d'Apple i Android. Una vegada descarregada, obrir un nou comunicat d'accident és senzill: un dels dos conductors implicats omple les dades i l'altre conductor rep una confirmació al mòbil via sms. Si dóna el vistiplau, la declaració amistosa d'accident tira endavant i les companyies asseguradores ho reben de manera immediata. UNESPA, l'associació que engloba gairebé el cent per cent de les asseguradores de l'Estat i que va impulsar el projecte, precisament volia guanyar agilitat en tot el procés.

El comunicat d'accident electrònic millora també el temps per rebre possibles compensacions. ​A l'hora d'omplir les dades de l'accident, hi ha plantilles predefinides i, a més, s'hi poden adjuntar fotografies dels danys; per tant, ja no caldrà dibuixar cap croquis.

Aquesta aplicació, però, només funciona a l'Estat. Les notificacions amistoses d'accidents de trànsit funcionen a tots els països de la Unió Europea des del 1972. I és la manera més habitual de solucionar les petites topades. A Espanya hi ha més de 27 milions de vehicles assegurats, i les companyies esperen que els conductors s'animin a descarregar la nova aplicació.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut