Atletisme

Les curses de Sant Silvestre, tradicional colofó atlètic de l'any

Les curses de Sant Silvestre són tota una tradició per aquestes dates. Figures de l'atletisme i aficionats les corren per tota la geografia del país. Enguany, en la que s'ha celebrat a Andorra s'han pogut veure prop de 500 inscrits, que han pres part en una prova que recorre els carrers de la parròquia de Sant Julià de Lòria. El primer i segon lloc van ser per a dos atletes catalans. Reyes Estévez va guanyar la cursa, seguit del també corredor professional José Luis Blanco, especialista en la prova dels 3.000 metres obstacles. Quan va arribar, Estévez es va queixar per no haver rebut cap oferta econòmica per disputar la prova d'aquesta tarda a Barcelona.

La majoria dels participants en la dotzena edició de la Sant Silvestre andorrana van arrencar a córrer amb el barret del pare Noël. Prop de 500 inscrits van prendre part en una prova que va recórrer els carrers de la parròquia de Sant Julià de Lòria. El primer i segon lloc van ser per a dos atletes catalans. Reyes Estévez va guanyar la cursa seguit del també corredor professional José Luis Blanco, especialista en la prova dels 3.000 metres obstacles. A l'arribada, Estévez es queixava de no haver rebut cap oferta econòmica per disputar la prova d'aquesta tarda a Barcelona. A València, més de 8.000 persones van participar en la cursa nadalenca pel centre de la ciutat. Els poc més de quatre quilòmetres i mig van ser coberts pel primer corredor en 12 minuts i 39 segons. Pedro Esteso en categoria masculina i Isabel Checa, en dones, van ser els més ràpids. N'hi va haver d'altres, però, que s'ho van agafar amb més calma. I a Tarragona canvien la cursa atlètica de Nadal pel bany de Sant Silvestre. La platja del port esportiu de la ciutat ha estat l'escenari d'una prova que ha reunit un centenar de banyistes. Com a recompensa per haver passat fred, l'organització ha premiat els nedadors amb cava i neules.