Captura del tuit de Soraya Sáenz de Santamaría en què confon l'usuari de Puigdemont
Captura del tuit de Soraya Sáenz de Santamaría en què confon l'usuari de Puigdemont

Les curiositats del 26-O: dels tuits de Soraya a les diferències de la família Valls

Confusions a l'hora de mencionar i discrepàncies familiars a Twitter són algunes de les anècdotes de la jornada

Actualitzat

Aquest 26 d'octubre no ens ha deixat una convocatòria d'eleccions autonòmiques ni l'aixecament de la declaració d'independència, però sí algunes curiositats. 

Per exemple, les confusions en dos tuits de la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría. En un, ha intentat mencionar el president de la Generalitat, però en comptes d'escriure @KRLS s'ha adreçat a @KARLS, un fet que no ha passat desapercebut pels tuitaires, que s'han plantejat què deu haver pensat aquest usuari amb 24 seguidors. 

 

En un altre tuit, Sáenz de Santamaría ha volgut mencionar la Generalitat, però no s'ha adonat que el perfil correcte és @govern i no pas @generalitat, que correspon a la Generalitat Valenciana. Entre els tuitaires que han fet mofa amb l'error, la secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, que ha ironitzat per què "no arriba el diàleg":

 

 

Twitter també ha estat l'escenari de les discrepàncies entre dos germans. L'exprimer ministre francès d'origen català Manuel Valls ha aplaudit el discurs d'Inés Arrimadas, una opinió que li ha rebatut la seva germana Giovanna Valls, que s'ha declarat indignada i amb el "cor trencat". 

 

 

 

La jornada ha començat que semblava que s'anava a una declaració d'independència. Al migdia, en canvi, s'ha donat per fet que Puigdemont convocaria eleccions. I amb l'arribada de la tarda, la incertesa ha tornat. Els ànims de molta gent han anat canviant en sintonia amb l'actualitat. I alguns ho han trasllat al seu perfil de Twitter. És el cas de l'exdiputat de la CUP i actual portaveu de Súmate, Antonio Baños, que durant unes hores ha tingut un Puigdemont tombat com a imatge de perfil, fins que l'ha tornat a ocupar el rei Felip VI cap per avall. 

 

 

 

 

El que ha fet un matís a Twitter ha estat un dels dos diputats de Junts pel Sí que, quan ha transcendit l'escenari d'anar a eleccions, han anunciat que renunciaven a l'acta i deixaven el partit. Jordi Cuminal ha contestat "clar" quan, després de la declaració institucional del president, li han plantejat si aparcava la decisió: 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut