Barcelona

Les cúpules del PSC i el PSOE es van reunir per pactar la inversió de l'Estat a Catalunya en els pressupostos del 2007

Els pressupostos de l'Estat per l'any que ve s'han convertit en eix del debat polític, un cop s'ha conegut la reunió que van mantenir dilluns representants del PSOE i del PSC. Una reunió encapçalada per Zapatero i Montilla, que es va centrar especialment en la inversió de l'Estat a Catalunya d'acord amb les previsions del nou Estatut. Els socialistes catalans asseguren que el PSOE té la voluntat d'aplicar la disposició de l'Estatut que fixa que la inversió estatal en infraestructures a Catalunya sigui del 18,8% del PIB. També es va parlar de la gestió de l'aeroport del Prat. Les diferents formacions polítiques han considerat electoralista la trobada.

Actualitzat
El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha confirmat que dilluns passat hi va haver una reunió a Madrid en què es va negociar la gestió de l'aeroport del Prat i la inversió de l'Estat a Catalunya planificada en els pressupostos del 2007. Castells ha volgut matisar que no havia estat una reunió entre representants del govern de la Generalitat i del govern central, sinó entre "responsables del PSC i del PSOE, amb responsabilitats de govern", i ha refusat les acusacions d'electoralisme.

La reunió va servir per coordinar prioritats en el compliment de l'Estatut en els comptes generals i també les prioritats en matèria d'infraestructures. Castells assegura que ha constatat la "voluntat inequívoca" del PSOE d'aplicar la disposició de l'Estatut que fixa que la inversió estatal en infraestructures a Catalunya sigui equivalent al seu pes al PIB.

La reunió es va fer dilluns passat i va ser convocada pel president del govern espanyol a instàncies de José Montilla. Hi van participar dotze negociadors del govern, la Generalitat i el PSC, entre ells els vicepresidents María Teresa Fernández de la Vega i Pedro Solbes i els ministres de Foment, Magdalena Álvarez, l'encara ministre d'Indústria, José Montilla, i el de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Per part de la Generalitat, van assistir-hi els consellers d'Economia, Antoni Castells, i Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, així com el portaveu del PSC, Miquel Iceta, i la diputada lleidatana Teresa Cunillera, que coordinarà la tramitació al Congrés dels Diputats del projecte de llei de pressupostos.

A la reunió també es va abordar la gestió de l'aeroport de Barcelona i, en aquest sentit, Zapatero va avalar la proposta de Montilla que el PSOE s'avanci a CiU, ERC i ICV i proposi la setmana que ve al Congrés la constitució d'un consorci mixt Estat-Generalitat que comparteixi des d'ara la gestió del Prat.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut