València

Les Corts Valencianes aproven les conclusions que determinen que no hi va haver responsabilitat política en l'accident del metro

El ple extraordinari de les Corts Valencianes ha debatut les conclusions de la comissió d'investigació parlamentària sobre l'accident del metro de València del 3 de juliol passat, en què van morir 43 persones. El vot del PP ha fet que les conclusions s'hagin aprovat i que s'hagin rebutjat els vots particulars de PSPV-PSOE, Esquerra Unida-Entesa i el Grup Mixt. D'aquesta manera, les Corts han determinat que l'accident va ser imprevisible i inevitable, causat únicament per l'excés de velocitat del tren sinistrat. Els populars també han rebutjat que l'accident hagi de comportar "responsabilitats polítiques".

Actualitzat

El portaveu del PP, Serafín Castellano, ha destacat en la seva intervenció "el rigor, la seriositat i la transparència" amb què s'han elaborat les conclusions i ha acusat l'oposició de presentar uns vots particulars que "només pretenen atacar el Consell i el PP" per treure'n "rèdits electorals".

Les propostes de l'oposició afirmaven que l'accident de metro era "evitable" i demanaven la dimissió del conseller d'Infraestructures i Transport, José Ramón García Antón. El portaveu del PSPV, Joan Ignasi Pla, ha acusat el govern valencià de "no complir amb la seva obligació" i ha dit que "ningú entén" que "morin 43 persones i cap responsable públic assumeixi responsabilitats".

Per la seva banda, el portaveu d'EU-Entesa, Joan Ribó, ha lamentat no tenir prou diputats perquè si els tingués, "presentaria una moció de censura" i s'ha mostrat esperançat que els tribunals vagin més enllà i aclareixin el que va succeir.

Al ple hi ha assistit el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i tots els membres del govern valencià, excepte el conseller de Justícia, Interior i Administracions Públiques, Miquel Peralta. A l'inici del ple s'ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes de l'accident.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut