Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, demandats per CDC i Xavier Trias
Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, demandats per CDC i Xavier Trias
Madrid

Les converses al despatx de Fernández Díaz les hauria gravat De Alfonso, però ell ho nega i demana perdó

El "Público" descarta que la gravació es fes amb el telèfon del ministre i diu que els arxius que els van arribar, d'una font anònima, tenen un format i altres detalls tècnics que coincideixen amb els que es fan servir per als mòbils

RedaccióActualitzat

Hores després que Daniel de Alfonso fos destituït al Parlament, el diari digital "Público" feia una nova revelació sobre el cas assegurant que les gravacions de les converses de l'exdirector d'Antifrau amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, s'haurien fet a través del telèfon mòbil del mateix De Alfonso.

Segons el mitjà digital, els arxius que els van arribar, d'una font anònima, tenen un format *.ogg i hi ha altres detalls tècnics que coincideixen amb els que es fan servir per als mòbils. Per exemple, tenen la data i l'hora de la gravació ja que "són àudios generats cada mitja hora automàticament", com fan els mòbils.

A més, i després de diverses audicions, descarten que la gravació es fes amb el telèfon del ministre. Al començament de la conversa, el mateix ministre diu que posa el seu telèfon sobre la taula per si hi ha alguna urgència, no per gravar. Durant la conversa, diu el digital, hi ha diversos incidents que van revelant a poc a poc on és el dispositiu que grava. Per exemple, a De Alfonso li cau alguna cosa i, després d'uns sorolls metàl·lics, se sent la seva veu més llunyana, com si s'hagués mogut el micròfon.

Quan va saltar l'escàndol, Daniel de Alfonso va negar de forma taxativa, al "Telenotícies vespre", que ell fos el responsable de les gravacions. Aquest dimecres, en declaracions al "Més 3/24", el director del "Público", Carlos Enrique Bayo, ha assegurat que la gravació no és il·legal perquè "l'han gravat ells mateixos":

"El ministre de l'Interior diu que la gravació és il·legal. Per això hem publicat el que hem publicat. La gravació no és il·legal perquè s'ha gravat des d'un dels aparells que eren allà i això quedarà demostradíssim. Per tant, l'han gravat entre ells amb la finalitat que fos, per cobrir-se l'esquena, per després utilitzar-la pel que fos... Però l'han gravat ells mateixos. Per tant, no és il·legal aquesta gravació i difondre-la, molt menys."

Bayo també ha denunciat que el ministre "estigui conspirant per cometre delictes i actes antidemocràtics" des del seu despatx i avança que si no es persegueix hauran de continuar publicant informacions:

"El ministre de l'Interior ens ha dit mafiosos i conspiradors i que cometem delictes als periodistes que simplement revelem que ells estan conspirant com a mafiosos per cometre delictes. Això passa de la ratlla. Que el ministre en el seu despatx oficial estigui conspirant per cometre delictes i actes antidemocràtics sembla que no s'ha de perseguir, doncs aleshores si no ho persegueix cap institució judicial, institucional i departament de l'executiu haurem de seguir publicant coses."

De Alfonso es disculpa a "qui hagi pogut molestar"

De Alfonso, per la seva banda, ha enviat una carta de comiat a tots els treballadors de l'Oficina Antifrau on assegura que no ha estat ell ni qui ha gravat ni qui ha filtrat les converses:

"Mai a la vida he gravat a ningú ni he difós cap gravació."

També es disculpa per no haver estat a l'altura.

"Demano disculpes a tots i totes, sense excepció, a qui hagi pogut molestar en algun moment aquests últims dies."

L'exdirector d'Antifrau diu que se'n torna a fer de jutge i que l'únic que vol ara és reprendre la seva vida personal i professional. Amb tot, acaba el seu missatge amb una enigmàtica frase: "Et prego de tot cor que ho entenguis."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut