Madrid

Les comunitats governades pel PP accepten el nou model de finançament autonòmic

Les comunitats autònomes governades pel PP han estat les primeres a acceptar el nou model de finançament autonòmic, a diferència del que van votar en primer terme, quan es van abstenir. Múrcia, Castella i Lleó, Galícia, La Rioja, Melilla i Ceuta han votat ha favor del nou finançament durant la reunió de la Comissió Mixta de Transferències Estat-Comunitat Autònoma. També hi ha donat el seu vistiplau la socialista Castella-la Manxa.

Actualitzat
Múrcia ha estat la primera comunitat autònoma a adherir-se al nou model de finançament autonòmic, tot i que es va abstenir en la votació del Consell de Política Fiscal i Financera del juliol i tot i que el PP, el partit que la governa, va rebutjar el sistema a les Corts Generals. També han aprovat el nou sistema de finançament les comunitats de Castella i Lleó, Galícia, La Rioja, Melilla i Ceuta en el marc de la reunió de la Comissió Mixta de Transferència Estat-Comunitat Autònoma.

Amb tot, la consellera d'Economia i Hisenda de la regió, Inmaculada García, ha dit que es tracta d'un model "insolidari" i "injust" que es va gestar pensant només en una comunitat, en referència a Catalunya. Per això, ha dit que la seva adhesió és més "un contracte que un acord", i ha justificat la seva decisió perquè l'executiu murcià no pot renunciar als 11.700 milions adicionals per a ells que preveu el sistema.

Després de l'acord, el vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves, ha felicitat les comunitats del PP que fins ara han subscrit el nou sistema per defensar els interessos dels seus ciutadans, en contraposició a la política de "terra cremada" que, segons ha dit, practica aquest partit.
Anar al contingut