Barcelona

Les companyies aèries aproven la privatització de l'aeroport del Prat mentre esperen saber-ne tots els detalls

Després que els empresaris han aplaudit l'anunci del president del govern espanyol de privatitzar la gestió dels aeroports del Prat i Barajas, ara ha estat el torn del sector de les aerolínies. Dues de les principals companyies que operen a l'aeroport del Prat, Vueling i Spanair, també s'han pronunciat favorablement a obrir la porta a la presència d'empreses privades a aquesta infraestructura a través d'una concessió, tot i que consideren que s'ha d'esperar a conèixer tots els detalls d'aquest procés, que l'executiu espanyol farà públics aquest divendres.

Actualitzat
En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", el president d'Spanair, Ferran Soriano, ha assegurat que aquesta privatització només serà positiva si permet que el Prat pugui competir directament amb altres aeroports. Soriano ha expressat aquest desig argumentant que la gestió ha de ser "suficientment individualitzada perquè el senyor que pren les decisions importants de l'aeroport de Barcelona no sigui el mateix que pren les decisions importants de l'aeroport de Madrid. L'aeroport de Barcelona vol competir".

Per la seva banda, el president de Vueling, Josep Piqué, també en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio, ha indicat que si es manté el model centralitzat, la privatització servirà per poca cosa. Ho ha fet recordant que "hem demanat reiteradament que la gestió dels aeroports sigui descentralitzada i que es faci amb criteris empresarials". Per això, Piqué també ha indicat que la gestió de l'aeroport s'hauria d'acostar al màxim a la de la Fira de Barcelona, en què la titularitat és pública, però la gestió és privada seguint criteris empresarials. Finalment, després de plantejar aquest model, Piqué ha afegit que espera que la "decisió sigui ràpida" i que impulsi el sector aeri, turístic i la competitivitat de Catalunya i l'estat espanyol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut