San José

Les comissions que negocien la sortida a la crisi d'Hondures donen per acabades les converses

Les negociacions a Costa Rica per intentar sortir de forma pacífica de la paràlisi política en què es troba Hondures des de la destitució del president Manuel Zelaya han fracassat. Així ho han anunciat aquest diumenge a la nit els representants de les dues parts. Els del govern colpista s'han mostrat especialment intransigents pel que fa a la tornada del president Zelaya. Diuen que només l'acceptarien si fos per comparèixer davant la justícia. Els negociadors per part de Zelaya sí que han acceptat el pla de set punts proposat pel mediador en el conflicte, el president de Costa Rica, Óscar Arias, però no volen renunciar a convocar un referèndum per reformar la Constitució.

Actualitzat
Óscar Arias encara manté esperances i vol obrir noves converses d'aquí a dimecres. Tot i això, ara per ara les posicions semblen irreconciliables.

El deposat Manuel Zelaya ha repetit en diverses ocasions que vol tornar al país, i després de fer-se públic el fracàs de les converses ha dit que ningú li impedirà tornar-hi, sense especificar quan pensa fer-ho.

Els partidaris del govern "de facto", que encapçala Roberto Micheletti, temen que un possible retorn de Zelaya podria desencadenar un brot de violència.
 
Des de l'inici del conflicte, fa tres setmanes, hi ha hagut una víctima mortal, un jove seguidor de Zelaya.
Anar al contingut