Barcelona

Les comissions del govern tripartit es reuneixen per últim cop abans que el nou executiu en prengui el relleu

El portaveu del govern, Joaquim Nadal, ha confirmat que la d'aquest dimarts ha estat l'última reunió de l'executiu actual, ja que a partir de la setmana que ve n'agafarà el relleu el nou govern. Aquest dijous i divendres es farà la sessió d'investidura, i pocs dies després es farà públic el nom dels nous consellers que formaran part del govern. En la tradicional roda de premsa, Joaquim Nadal, ha fet una valoració de la seva funció com a portaveu.

Actualitzat
El govern va tancant la seva etapa en funcions, un cop el Parlament ja s'ha constituït i ja està programat el debat d'investidura que farà Montilla nou president. Dimarts passat, 14 de novembre, el president Maragall va presidir l'última reunió del govern en ple, on va expressar davant dels seus consellers la seva "satisfacció" per haver conclòs una etapa de tres anys en què s'ha aprovat l'Estatut i on va valorar "molt positivament" l'obra de l'executiu, tot agraint la tasca feta pels consellers.

Aquest dimarts, el govern ha tornat a reunir-se, definitivament per últim cop, però a través de les quatre comissions. Això ha fet que Maragall no hi hagi estat present, com és habitual. De fet, a la mateixa hora de l'inici de les comissions, les deu del matí, Maragall tenia prevista una reunió amb la Junta del Cercle d'Economia, que presideix l'empresari José Manuel Lara, a la nova seu d'aquesta entitat de l'àmbit econòmic.

Com és habitual i per última vegada almenys amb aquest govern, a les cinc de la tarda, el conseller de la Presidència i portaveu de l'executiu, Joaquim Nadal, ha informat dels acords presos durant les reunions de les quatre comissions en una roda de premsa al Palau de la Generalitat. Nadal, per cert, s'ha acomiadat com a portaveu del govern català valorant l'experiència com a "satisfactòria", tot i que lamenta "no haver instal·lat més la idea del govern de Catalunya, i no la imatge de marca d'un govern de tres partits".

Acords de govern

La comissió de govern d'Economia ha acceptat la cessió gratuïta de domini de diversos solars oferts pels ajuntaments de Castellgalí (Bages) i Bonastre (Baix Penedès) per a la ubicació de noves construccions de centres escolars.

D'altra banda, el Departament de Benestar i Família destinarà 5.426.626,34 d'euros per fer front a les despeses que es derivin de la signatura d'un conveni de col·laboració entre el departament, mitjançant l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, i la Societat Urbanística Metropolitana de Rehabilitació i Gestió SA (Regesa), per a la construcció d'una llar-residència per a persones amb malaltia mental, al carrer Montalegre - Equador, al terme municipal de Barcelona.

La comissió de govern de Polítiques Socials ha autoritzat una subvenció per import de 8.480.000 d'euros per finançar la despesa de construcció de dos nous centres d'educació infantil i primària (CEIP) a Mataró. Aquesta despesa deriva del conveni de col·laboració entre el Departament d'Educació i Universitats i l'Ajuntament de Mataró, segons el qual Educació farà front a l'import de l'execució de les obres.

Aquesta mateixa comissió ha autoritzat una subvenció per import de 8.480.000 d'euros per finançar la despesa derivada de la signatura del conveni de cooperació per portar a terme les obres de nova construcció dels nous centres d'educació infantil i primària de Mataró. Els nous CEIP són Cal Collut i Figuera Major.

Finalment, el govern ha acordat impulsar obres per millorar la fluïdesa i seguretat del trànsit en carreteres de Ponent, l'Àmbit Metropolità i les comarques gironines. Les obres d'aquestes sis actuacions de millora de la xarxa viària catalana compten amb un pressupost de 8,7 milions d'euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut