Les cinc dones mortes per violència masclista el 2016 no havien denunciat

El govern posa en marxa una aplicació de mòbil per augmentar la protecció de les 500 víctimes potencials amb més risc de patir atacs

RedaccióActualitzat

Cap de les cinc dones mortes aquest 2016 per violència masclista a Catalunya estava entre les més de 10.000 que han presentat denúncies per maltractaments. Per tant, la policia no tenia cap mena de dada que permetés prevenir-ne la mort.

És una de les coincidències que tenen les cinc víctimes, que han mort totes a mans del marit o company. Tres d'elles convivien amb el seu agressor en el moment dels fets, i tres d'ells es van suïcidar després de matar la parella. Als altres dos els van detenir.

Una aplicació de mòbil per protegir-les

Per augmentar la protecció de les dones que sí que han presentat denúncia, el govern ha preparat una aplicació de mòbil. És una versió de l'aplicació del 112, i la policia en facilitarà el codi per descarregar-la a les 500 dones que es considera que tenen més risc de patir agressions.

És una aplicació que queda camuflada dins d'una altra, el "My112", que ja existeix i que serveix, per exemple, per avisar que t'has perdut a la muntanya.

En aquesta aplicació, les víctimes potencials hi trobaran consells pràctics i amb una trucada activaran totes les alarmes, perquè està vinculada a les bases de dades policials. Encara que la comunicació es talli, per exemple, podran saber on viu la víctima, o geolocalitzar-la, i anar a ajudar-la. L'aplicació inclou fins i tot un botó que permet desactivar-la sense deixar rastre de navegació per si l'agressor registra el mòbil.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut