L'abadia de Westminster
L'abadia de Westminster
Londres

Les cendres de Hawking les enterraran al costat de les restes de Newton

L'astrofísic mor la setmana passada l'enterraran a l'abadia de Westminster, on descansen les grans figures britàniques

Actualitzat

Les cendres de l'astrofísic britànic Stephen Hawking, mor la setmana passada als 76 anys, les enterraran a l'abadia londinenca de Westminster, al costat de les restes del físic Isaac Newton. Hawking, conegut pels seus llibres de divulgació científica i les seves investigacions sobre l'origen de l'univers i els forats negres, l'acomiadaran en una cerimònia pública de la qual no es difondran detalls.

El 31 de març es farà un funeral privat a l'església Great St Mary de Cambridge, al qual han estat convidats familiars, amics i col·legues de l'astrofísic. En una nota divulgada pel col·legi universitari Gonville and Caius, d'on va pertànyer Hawking, els seus fills afirmen que el científic "va viure i treballar a Cambridge durant més de 50 anys. Era una part integral i molt reconeixible de la universitat i la ciutat. Per això hem decidit fer el seu funeral al lloc que tant va estimar i que tant el van estimar."

A l'abadia de Westminster estan enterrades algunes de les persones més rellevants en la història del Regne Unit, des de monarques i polítics fins a científics i escriptors. Les restes de Hawking seran les primeres que s'enterraran en aquest espai des de la mort dels físics atòmics Ernest Rutherford, el 1937, i John Thomson, el 1940.

Hawking, que tenia des dels 21 anys una malaltia neurodegenerativa, descansarà al costat de figures com Newton, que va formular la llei matemàtica de la gravetat, i Charles Darwin, que va descriure l'evolució de les espècies.

Anar al contingut