Acte de comiat a Fidel Castro a Santiago de Cuba
La Havana

Les cendres de Fidel Castro arriben a Santiago i milers de persones reben la comitiva fúnebre

Les cendres de Castro seran dipositades, diumenge, al cementiri de Santa Ifigenia, a Santiago, ciutat bressol de la Revolució, però abans Raúl Castro ha fet un discurs de comiat a la plaça Antonio Maceo d'aquesta ciutat

RedaccióActualitzat

Multitudinari bany de masses a la plaça Antonio Maceo de Santiago de Cuba abans de la celebració del gran funeral d'estat per acomiadar Fidel Castro. El seu germà Raúl, en un discurs, ha garantit la continuïtat del llegat polític de Fidel. El sepeli es farà aquest migdia a Santa Ifigènia, el cementiri més antic de l'illa.

La caravana fúnebre que ha recorregut més de 1.500 quilòmetres durant els últims quatre dies, va sortir de l'Havana i va traçar el recorregut invers al de la "Caravana de la Llibertat" que van fer els revolucionaris el 1959. 

La caravana que trasllada les cendres del líder de la Revolució cubana, Fidel Castro, va arribar divendres a Santiago de Cuba. Milers de cubans han rebut de manera efusiva la comitiva fúnebre que s'ha passejat pels carrers de la ciutat. Aquesta ha estat la destinació final de la comitiva que ha recorregut l'illa des de dimecres.

Les restes de l'exmandatari, mort el 25 de novembre a l'Havana, als 90 anys, van descansar la nit de divendres en un museu on abans hi havia la caserna Manuel de Céspedes de Bayamo, una instal·lació que va ser assaltada el 26 de juliol del 1953, conjuntament amb la caserna Moncada, i que es considera l'inici de la Revolució.

Les cendres del comandant van partir fa quatre dies de la capital cubana i han recorregut gairebé tota l'illa d'oest a est, realitzant el trajecte invers a la "Caravana de la Llibertat" del gener del 1959, quan van triomfar els rebels, amb un triomfal Castro al capdavant.

Durant aquests dies centenars de milers de cubans han sortit a la Carretera Central, per la qual passava la caravana, per acomiadar-se de l'home que va governar el país durant gairebé mig segle, i fins i tot s'han celebrat festes a ciutats com Santa Clara, Camagüey i Bayamo.

Cuba guarda dol oficial des del passat 26 de novembre. Tot conclourà aquest diumenge quan les cendres de Fidel Castro siguin dipositades al cementiri de Santa Ifigenia, a Santiago, ciutat bressol de la Revolució.

Abans, la tarda de dissabte, s'ha fet un acte polític de comiat a la plaça Antonio Maceo d'aquesta ciutat i on ha pronunciat un últim discurs de comiat a Fidel el seu germà Raúl.

Anar al contingut