Barcelona

Les cavalcades de reis més antigues de Catalunya

La cavalcada d'Igualada aspira a ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i la de Sant Vicenç dels Horts compleix 120 anys

Actualitzat

Una de les cavalcades més especials d'aquest anys serà la d'Igualada, que aspira a ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

La Festa dels Reis a Igualada és una de les més antigues de Catalunya i es considera un exemple d'implicació i participació ciutadana, amb 700 patges que cada any reparteixen per les cases els regals.

Al juliol, la Comissió de Cultura del Parlament va aprovar donar suport a la candidatura, però ha de ser el Ministeri de Cultura el que l'ha de formalitzar davant la Unesco. De moment, les úniques manifestacions culturals de Catalunya declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat són la Patum de Berga i els castellers.

Una altra cavalcada centenària és la de Sant Vicenç dels Horts. La d'aquest any serà la 120 edició. S'ha fet cada any des del 1896. La clau és el voluntariat, que sovint passa de pares a fills. Hi treballen més de 200 persones. Amb el temps ha anat evolucionant, s'hi han anat afegint innovacions tècniques i ha guanyat en espectacularitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut