Control dels Mossos d'Esquadra
Control dels Mossos d'Esquadra
Barcelona

Les carreteres catalanes registren una mitjana de 16 delictes contra la seguretat viària al dia

Més de la meitat de les denúncies contra la seguretat del trànsit són per conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues

RedaccióActualitzat

L'any 2016 es van denunciar més de 5.700 persones per delictes contra la seguretat del trànsit, segons dades dels Mossos d'Esquadra. Aquesta xifra suposa que cada dia es van cometre una mitjana de 16 infraccions viàries. Per aquests delictes es van fer un total de 514 detencions, 30 més que l'any anterior.

Més de la meitat dels delictes són per conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues, tot i que la tendència és que aquestes infraccions baixin.

En els controls rutinaris d'alcoholèmia, el que és habitual és fer la prova de forma aleatòria a tots els conductors. En canvi, el test de consum de drogues només es practica a persones que presenten indicis de consum, perquè es tracta d'un test més car. Així, estadísticament, gairebé un 4% dels conductors donen positiu al control d'alcoholèmia i, en el cas del test de drogues, el percentatge arriba al 70%.

Un altre capítol important són les denúncies per conduir sense tenir el permís, sense punts o amb el carnet retirat per ordre judicial. Un delicte que creix perquè cada cop més conductors acumulen infraccions viàries que els resten punts.

Pel que fa als casos de conductors que causen un accident i fugen, els Mossos asseguren que el 100% de vegades es localitzen els conductors implicats. I adverteixen que "molt difícilment en un accident de trànsit no queden prou indicis per saber amb una investigació qui és el culpable".

Malgrat els incidents dels últims mesos en què hi ha hagut atropellaments d'agents en controls de trànsit, els Mossos no creuen que hi hagi una tendència a l'increment d'aquests delictes, malgrat que ara, amb el nivell 4 d'alerta terrorista i el pla operatiu antiterrorista, hi ha més controls.

 

Anar al contingut