Madrid

Les Canàries critiquen Spanair per tardar a fer pública la llista del passatge

Els governs de la Comunitat de Madrid i les Canàries estan molestos per com va reaccionar la companyia Spanair durant les primeres hores posteriors al tràgic accident d'avió. El president de les Canàries, Paulino Rivero, ha explicat que Spanair va trigar molt a fer pública la llista del passatge de l'aparell. Spanair ha respost que la primera obligació de la companyia abans de difondre la llista era assegurar-se que no hi hagués cap "dubte" amb els noms dels passatgers que van embarcar per evitar qualsevol "error irreparable". D'altra banda, la Comunitat de Madrid ha qüestionat l'actuació de Barajas perquè no els va alertat de seguida de l'accident sinó que ho van fer alguns ciutadans a través del 112.

Actualitzat

El president de les Canàries, Paulino Rivero, s'ha reunit amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que l'ha rebut a Madrid. Rivero ha assegurat que el president del govern espanyol li ha comentat que ha vist el vídeo de l'accident i que l'avió sinistrat va esgotar "al màxim" la pista d'enlairament". Rivero ha afegit que Zapatero li ha manifestat que també estava molest per la tardança de Spanair a fer pública la llista del passatge de l'avió.

Amb tot, el president canari ha admès que a poc a poc Spanair ha anat millorant la seva actitud. Això no evita però les crítiques institucionals a la mala informació que van donar en el moment més delicat. Ara, Rivero ha exigit una investigació ràpida i rigurosa i ha dit que de moment no vol parlar de les possibles causes.

La Comunitat de Madrid també es queixa

El conseller de Presidència de Madrid, Francisco Granados, ha assegurat que el centre de control de l'aeroport no va alertar immediatament els serveis d'emergència de la comunitat, tal com estableix el protocol, sinó que el pla es va activar gràcies a la col·laboració ciutadana. Les trucades de dues persones que van veure el sinistre són les que van posar en alerta les autoritats madrilenyes.

Anar al contingut