València

Les cambres de comerç de Barcelona i València defensen l'eix mediterrani com a prioritat a Espanya i Europa

Segons un estudi elaborat per les cambres de comerç de Barcelona i València, l'eix mediterrani suporta el 55% del volum de mercaderies transportades a l'estat espanyol i el 60% del trànsit marítim. Amb aquestes dades, les dues cambres volen potenciar aquesta regió amb una millora de les infraestructures tot demostrant que la inversió al Mediterrani no ha de ser només una prioritat de la Comunitat Valenciana o de Catalunya, sinó del govern espanyol i de tota la Unió Europea. La creació d'un eix ferroviari que connecti el nord de l'Àfrica amb el centre d'Europa suposaria un retorn econòmic de l'11%, segons l'estudi.

Actualitzat
El president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, i el de la de Barcelona, Miquel Valls, han defensat l'eix mediterrani com a prioritari per a l'economia espanyola i europea. Amb l'elaboració de l'estudi busquen influir perquè l'eix ferroviari estigui dins de les prioritats de la Comissió Europea del Transport.

Valls s'ha mostrat confiat pel que fa al suport del govern espanyol en el projecte. Segons el president de la cambra barcelonina, el ministre de Foment, José Blanco, ja va expressar la voluntat del govern d'incloure l'eix de la Mediterrània dins de les prioritats espanyoles. "Tenim una resposta positiva del govern, la paraula del ministre".

De moment, l'estudi preliminar amb què es va comprometre el ministre Blanco per abans de l'estiu ja va amb retard. Tot i així, també compten amb una valoració positiva del comissari europeu de Transports.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut