Madrid

Les borses reben amb guanys la decisió de Draghi de comprar deute

La prima de risc ha baixat fins als 96 punts bàsics, una xifra que no es veia des del 2010.

Actualitzat

Els inversors veuen amb bons ulls la decisió del BCE de comprar deute i així ho han demostrat aquest dijous a les borses. L'IBEX ha tancat la seva sisena sessió consecutiva en verd, amb una pujada d'un 1,7%. La prima de risc ha baixat fins als 96 punts bàsics, una xifra que no es veia des del 2010.

El parquet espanyol ha arrencat la sessió amb poc més d'un 0,5%, a l'espera de la roda de premsa de Mario Draghi. Les dades de l'atur a Espanya també han contribuït a millorar la sessió.

Igual que l'IBEX, les borses de Milà i de París cotitzaven inicialment a l'alça, mentre Londres i Frankfurt anaven a la baixa. No obstant això, tots els parquets es decantaven per les compres després de l'anunci del Banc Central Europeu i han acabat la sessió en verd. Una altra dada que ha contribuït a l'optimisme és la confiança dels consumidors, que ha augmentat considerablement a Europa.

La Borsa de Milà ha liderat els guanys amb una pujada del 2,44%. La segueix París amb un 1,52%, Frankfurt amb un 1,32% i, per últim, Londres amb un 1%. Segons els analistes, les pujades han estat menors que les previstes perquè l'anunci de Draghi feia dies que s'esperava.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut