Madrid

Les borses pugen alleugerides pel rescat de les dues principals societats hipotecàries dels EUA

La decisió del govern dels Estats Units de rescatar les dues principals societats hipotecàries, Fannie Mae i Freddie Mac, afectades de ple per la crisi hipotecària nord-americana, ha estat rebuda amb eufòria a totes les borses, que han respirat alleugerides, esperant que això serveixi per frenar la crisi financera internacional. Els principals mercats borsaris han tancat amb números verds i la borsa espanyola viu la segons pujada més gran de l'any. L'Ibex-35, el principal indicador del mercat espanyol, ha guanyat un 3,72%. Els analistes interpreten que la intervenció directa del Tresor nord-americà amb la injecció de milers de milions de dòlars en aquestes dues societats servirà per tornar la confiança a milers d'inversors de tot el món que hi havien invertit diners i que corrien el risc de no recuperar-los.

Actualitzat

A la borsa espanyola han destacat les pujades del sector bancari, un dels més penalitzats en els últims mesos. Així, el Santander ha pujat un 5,49%; el BBVA, un 5,20%; el Bankinter, un 6,56%; el Popular, un 6,23%; el Sabadell, un 4,71%, i el Banesto, un 4,44%.

Entre els grans valors del mercat també han avançat Telefónica, un 2,91%; Inerdrola, un 4,68%, i Repsol YPF, un 2,31%.

Pel que fa a la resta de principals mercats, Frankfurt ha pujat un 2,22%; Londres, un 3,92%; París, un 3,42%; Milà, un 3,13%, i el Dow Jones de Nova York, un 1,6%.

Anar al contingut