La Borsa de Frankfurt baixa lleugerament en l'obertura
La Borsa de Frankfurt baixa lleugerament en l'obertura
Madrid

Les borses moderen les pèrdues el dia que venç el termini del segon rescat grec

L'Ibex 35 ha tancat amb un descens del 0,78%, molt lluny del 4,5% que va perdre ahir, dilluns

RedaccióActualitzat

El dia que s'acaba el termini perquè Grècia renovi el pla de rescat i pagui a l'FMI el deute, i després de la tensió de dilluns, les borses han començat la jornada amb pèrdues moderades. Durant tota la sessió hi ha hagut calma relativa i les pèrdues han estat moderats.

L'Ibex 35 ha acabat la sessió amb un retrocés del 0,78%, molt lluny del 4,5% que va perdre dilluns i per sota dels 10.800 punts. Sacyr ha estat el valor amb els millors resultats amb un repunt de l'1,4%, seguit d'Aena amb unn 1,3% i Gamesa amb l'1,2%). D'altra banda, ArcelorMittal ha estat l'empresa que més ha caigut amb un retrocés del 3%, seguit d'OHL amb un 2,3%, Acerinox amb un 2,2% i Telefónica i Abertis amb l'1,5% negatiu. 

La Borsa de París ha tancat amb unes pèrdues de l'1,63%, Londres amb un 1,50% negatiu. Frankfurt amb un 1,25% i la Borsa de Milà ha baixat un 0,48%. 

Tot això després que Grècia hagi demanat un tercer rescat de 29.100 milions d'euros, proposta rebutjada per Alemanya, i que Atenes hagi anunciat que no retornarà a l'FMI el préstec de 1.600 milions d'euros que tenia pendent

Wall Street ha obert amb guanys i poca estona després de l'obertura el Dow Jones d'Industrials, el seu principal indicador, pujava un 0,35%, dsprés de les pèrdues del dia anterior. 

Les borses asiàtiques ja han tancat amb una dinàmica de pujades. El Nikkei de Tòquio ha acabat la jornada amb una pujada del 0,63%. 

Pel que fa al mercat del deute, la prima de risc dels països perifèrics ha continuat oscil·lant. L'espanyola va acabar dilluns en els 158 punts. Aquest dimarts ha pujat fins els 165 punts, però a poca estona del tancament baiava fins els 154 punts. 

L'euro es manté per sota del dòlar, amb 12 centaus, i el barril de Brent, el de referència a Europa, és a un preu semblant a ahir: es paga al voltant dels 62 dòlars.

Anar al contingut