Madrid

Les borses europees obren la segona setmana a la baixa

Després de set dies marcats pel descontrol a les borses de tot el món, la setmana ha obert amb noves baixades als parquets europeus. A mig matí, els principals índexs a Europa perdien entre un 1 i un 2 per cent. L'índex EuroSTOXX 50, que marca la tendència de la zona euro, ha retrocedit un 1,7%. Tots els mercats europeus principals estan en números vermells: L'Ibex-35 espanyol perd un 1,7%, Frankfurt i París un 1,5%, mentre que Londres ha conseguit frenar-se per sota de l'1%. Aquesta nova tendència a la baixa ve marcada des de les borses asiàtiques, com la de Tòquio, que ha començat la setmana enfonsant-se un 4%.

Actualitzat

Una setmana després del "dilluns negre" a les borses europees, els mercats han tornat a obrir amb pèrdues destacables. A Europa, els mercats de valors han obert amb un important retrocés després d'haver acabat la setmana de manera estable. L'Ibex-35 ha perdut per sobre d'un 1,5% i ha tornat a perdre els 13.000 punts.

Les borses asiàtiques, però, són les que han patit davallades més importants. L'indicador Nikkei, al Japó, ha perdut un 4%, empès per les pèrdues de grans multinacionals com Toyota, Sony o Fujitsu, que s'han enfonsat per sobre de la mitjana. La situació és pitjor a la Xina, on la mitjana de caigudes han arribat a un 7%, i a Xangai, on s'ha arribat a perdre un 7,2%. Aquestes importants davallades s'expliquen per la por de les principals economies asiàtiques a perdre demanda al seu principal mercat exportador: els Estats Units.

Tot apunta ara cap a veure com inicia la setmana Wall Street, que tancava divendres amb una tendència negativa pel retorn al pessimisme dels inversors de la principal economia del món.

Anar al contingut