Pla obert on es poden veure l'alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir, amb la regidora de Governació i una imatge del nou escut del municipi,…
Pla obert on es poden veure l'alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir, amb la regidora de Governació i una imatge del nou escut del municipi, el 30 d'octubre de 2017. (Horitzontal)

Les Borges Blanques recupera la denominació històrica de Paeria i aprova un nou escut heràldic

ACN Les Borges Blanques.-El Ple ordinari d'octubre de l'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat aquest dilluns el restabliment de la denominació històric de Paeria de les Borges Blanques. D'aquesta manera, el de la capital de les Borges Blanques seria el tercer ajuntament amb aquesta denominació juntament amb Lleida i Cervera. També s'ha aprovat la nova proposta d'escut heràldic per adequar-lo a la normativa vigent al respecte. Els canvis, destaquen la nova forma acaironada de l'escut, en un fons d'or amb quatre pals de gules, ressaltant sobre el bou d'argent, sobremuntat per un ram de lliri de sinople movent la punta i amb tres flors de lis nodrides d'argent. Així mateix, a cada extrem hi ha una corona de ciutat per timbre. La modificació s'ha fet després d'un procés iniciat al juliol que ha comptat amb la participació del Centre d'Estudis de les Garrigues i una comissió d'historiadors i experts.

La primera tinent d'alcalde de les Borges Blanques, Núria Palau, ha explicat que l'equip de govern té previst iniciar pròximament un procés participatiu obert a tota la ciutadania per escollir la nova bandera de la ciutat, que haurà d'incorporar l'escut, una vegada estigui validat pel Departament de Governació i per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).Paral·lelament, al mateix ple també s'ha dut a terme l'aprovació inicial de diverses ordenances fiscals per a l'exercici 2018, en les quals hi ha pocs canvis respecte a aquest any, ja que pràcticament totes restaran congelades i només es modifiquen lleugerament en el cas de la brossa, amb 3 euros més per habitatge i el preu de l'aigua, 0,0325 euros per metre cúbic, davant la necessitat d'adaptar-les a l'increment de la tarifa dels prestadors de serveis.Igualment, s'ha sotmès a votació el compte general 2016, que presenta un raonable rati de deute viu de 41,30%; alhora que s'ha donat compte de l'informe de morositat del 2n trimestre 2017, on figura un període mig de pagament de menys de 16 dies, per tant dins dels 30 dies que permet el termini legal.Finalment, el Ple ha ratificat la moció aprovada per la Junta de Govern Local de rebuig a la violència de la policia espanyola l'1 d'octubre; i s'ha adherit a la petició de l'Institut Agrícola Català de Sant Isidre per eliminar o acordar una moratòria en l'aplicació de l'impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica el qual serà exigible a partir del pròxim gener.

Anar al contingut