Algunes de les aus rapinyaires localitzades mortes pels Agents Rurals en una línia elèctrica a les Borges Blanques. Imatge del 3 de juny del 2017. (…
Algunes de les aus rapinyaires localitzades mortes pels Agents Rurals en una línia elèctrica a les Borges Blanques. Imatge del 3 de juny del 2017. (Horitzontal)

Les Borges Blanques demana solucions arran de l'electrocució de diversos rapinyaires en una mateixa línia elèctrica

Actualitzat

ACN Les Borges Blanques.-L'Ajuntament de les Borges Blanques sol·licitarà a la companyia responsable de la línia elèctrica que va de la ciutat a Cervià de les Garrigues que emprengui les mesures necessàries per tal d'evitar nous casos de mort accidental d'aus, després que en els darrers dies els Agents Rurals hagin localitzat diferents rapinyaires (quatre voltors, tres aligots i tres xoriguers) que hi haurien mort presumptament per electrocució. Des del consistori borgenc han explicat que els Agents Rurals, que fa temps que sol·liciten el requeriment corresponent a la companyia, han comunicat que aquesta línia elèctrica és "multireincident" i que, per tant, és necessari protegir les torres elèctriques que en formen part.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Daniel Not, considera que "cal prendre les mesures oportunes per protegir en la mesura del possible la fauna que sobrevola el territori i evitar que es doni un nou cas de mort accidental d'aus". Per aquest motiu, ha assegurat que el consistori s'adreçarà a la companyia "perquè actuï tan aviat com sigui possible".

Anar al contingut