Barcelona

Les bases de CDC triaran en una consulta si renoven el partit o en funden un de nou

El president de Convergència, Artur Mas, afirma que CDC ja assumeix que no anirà amb ERC el 26-J i que recuperarà les seves sigles

RedaccióActualitzat

El president de Convergència, Artur Mas, ha anunciat aquest dilluns que els militants hauran d'escollir, en una consulta interna el 21 de maig, si s'ha de partir de zero o renovar la formació actual. Segons Mas,

"Hem de triar entre impulsar nova força política o mantenir l'actual partit i renovar-lo. Aquests són els escenaris."

La pregunta amb aquestes dues opcions s'ha presentat en l'executiva d'aquest dilluns i Artur Mas ha indicat que no dirà quina és la seva opinió fins dijous, un cop el Consell Nacional ratifiqui tot el procés de la consulta interna.

L'expresident de la Generalitat ha avançat que la candidatura recuperarà les sigles CDC. Mas ha dit en una compareixença informativa que el cap de llista del 26-J s'elegiria a través d'unes primàries el 21 de maig, només si hi ha dos candidats, perquè, si no, seria "un xou". Ha assenyalat que ningú no li ha comunicat fins al moment cap voluntat d'aspirar a presidir el grup parlamentari a Madrid, a part de Francesc Homs. El líder de CDC ha volgut deixar clar que ell no serà candidat: "Només hauria tingut sentit en una candidatura àmplia del sobiranisme català."

Artur Mas ha explicat que CDC ja assumeix que no concorrerà a la repetició de les generals juntament amb ERC: "No podem pretendre que tothom doni el mateix valor a la unitat", ha lamentat. El president de Convergència ha remarcat que veu poc raonable i conseqüent que Esquerra no s'avingui a anar junts quan comparteixen govern i grup parlamentari.

El líder de Convergència ha subratllat també que segueixen oberts a reeditar la coalició amb Reagrupament -ja integrada en CDC- i Demòcrates de Catalunya -escindits d'Unió-, que el 20-D es van presentar amb la marca Democràcia i Llibertat (DL), però la voluntat dels convergents és que Convergència aparegui en el nom de la candidatura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut